Gemakkelijk en snel

HEATFLOW® verwarmt de gehele ruimte.
Zoals het hoort!

Er is een grote kans dat u bekend bent met de centrale verwarming in vorm met radiatoren en/of vloerverwarming in combinatie met een cv-ketel. Dit was tot voor kort de meest geschikte en rendabele wijze om uw woning of kantoor centraal te verwarmen door middel van warm water.

De installatie

Bij nieuwbouw kan een conventionele cv-installatie netjes weggewerkt worden in muren en vloeren. Een cv-ketel vindt men doorgaans terug op zolder of aparte technische ruimte evenals eventuele verdeelstations voor de vloerverwarming. In het geval van radiatoren is er in elke ruimte één of meerdere radiatoren geplaatst om de warmtevoorziening te regelen. Al met al neemt de gehele installatie behoorlijk wat ruimte in. Heatflow® werkt anders. De dunne Heatflow®-folie wordt verwerkt in plafond of vloer en wordt rechtstreeks aangesloten op het lichtnet. Er zijn geen leidingen nodig en de hele installatie neemt geen extra ruimte in! De temperatuur regelt u gemakkelijk met de bijgeleverde thermostaat. In het geval van een oudere woning met gasgestookte kachels levert de aanleg van een centrale verwarming vaak problemen op met het aanleggen / wegwerken van de benodigde cv-leidingen. Tevens is het een behoorlijk arbeidsintensieve klus. Omdat Heatflow® dun en flexibel is en geen leidingen nodig heeft om te kunnen functioneren is het monteren vele malen eenvoudiger en is het vaak netjes weg te werken in de bestaande ruimte.

Rendement

Bij een cv-installatie wordt vaak gesproken van VR (Verbeterd Rendement) of HR (Hoog Rendement. Als minimaal 83% van de energie wordt omgezet in nuttige, spreken we van VR. Vanaf 90% is er sprake van “Hoog Rendement” (HR). Heatflow® heeft een rendement van 97%.

Opwarmtijd

Om een koude ruimte aangenaam warm te krijgen dient er een behoorlijke tijd gestookt te worden alvorens deze ruimte opgewarmd is. De CV-ketel dient eerst water op te warmen alvorens de radiatoren op te warmen waarna deze warmte kunnen afgeven aan de lucht om daarna de ruimte te verwarmen. Warmte wordt verschillende keren afgegeven voordat het daadwerkelijk op de plaats van bestemming is. Bij Heatflow® is de warmteafgifte direct beschikbaar. Omdat Heatflow® middels het infrarood-principe rechtstreeks de lucht verwarmt is er praktisch geen verlies van de energie die in het systeem wordt gestopt. Daarnaast warmt Heatflow® de gehele ruimte op omdat alle objecten aangestraald worden.

Voor elke ondergrond is een oplossing

1) Isolatie
2) Beton
3) Reflectiefolie
4) Heatflow® Infraroodfolie
5) Dampopen folie
6) Cementdekvloer

1) Isolatie
2) Betonvloer
3) Cementdekvloer
4) Reflectiefolie
5) Heatflow® Infraroodfolie
6) Dampopen folie
7) Gipsvezel vloerplaat

1) Isolatie
2) Houten vloer
3) Reflectiefolie
4) Heatflow® Infraroodfolie
5) Dampopen folie
6) Gipsvezel vloerplaat

1) Gipsplaat of plafondplaat
2) Heatflow® Infraroodfolie
3) Reflectiefolie

Interesse in een demonstratie?

Wilt u de warmte en mogelijkheden van Heatflow® beter leren kennen? Meldt u dan aan voor een geheel vrijblijvende demonstratie van ons product. Laat u op de volgende pagina uw gegevens achter en wij nemen contact met u op voor een afspraak!